The inside is everything

Måste faktiskt visa upp kistans insida, först tänkte jag måla men nu är det bara kul att se hur den såg ut och hur dom arbetat, brädorna är t.ex. Märkta med nummer, antagligen för att veta vilken som skulle vara var. Allt är även lite snett och vint, en liten "hylla" är byggd på ena sidan och den är inte häller helt rak! Fräckt! Det är inte som IKEAs möbler (spikrakt)! Jag tycker faktiskt kistan behåller ännu mer charm med orörd insida. Även mushål ;) faktiskt så längtar jag tills jag får placera den bakom sängen i sängkammaren med lakanset inuti, tvålar i "hyllan" för en härlig fräsch doft. Och min fina renfäll ovanpå. Peter säger alltid att jag ska lugna mig och inte tänka så mycket och se hur det blir innan jag förhastar. Vadå förhastar? Jag? Nej nej nej ;) jag förhastar aldrig, eller? Skämt åsido men jag vet att jag kanske inte ska ta ut så mycket energi på allt i förväg. Men tyvärr. Jag ser redan allt framför mig, dock finns det plats för ändringar och det är väl de som är huvudsaken. Jag kan ändra mina planer. Dock är han helt tvärt om. Han måste stå i ex rummet om det handlar om de och därefter kan han på ett ungefär fundera på hur han vill ha de, sedan kanske han börjar snickra men själva resultatet ser han enbart vid färdigställt rum. Jag har redan ett resultat uträknat i mitt huvud. Jag vet exakt var krokar ska hänga, speglar eventuella tavlor, blommor. Allt. 

Haha nog om de, här kommer kist bilder 









Du förgyller min vardag

Igår kom jag hem trött och seg efter jobbet och så väntar det presenter hemma, varför? Jo för att min fina ville vara snäll! Han förgyller verkligen mitt liv. Så himla gulligt gjort! Det är ju verkligen inte kul att jobba helger och man är på ett särskilt humör just de helgerna men jag kan säg att Peter piggade verkligen upp mig. 

De jag fick var ett par träningsbyxor som jag velat ha länge ( i form av present kort) det var de han planerade att köpa, sedan råkade de bli ett par Björn Borg trosor och inte bara ett utan TVÅ par örhängen (också en sån sak som jag behövde men inte införskaffat). 
Oavsett vad jag hade fått så var det tanken, han hade även köpt två saker han visste jag verkligen behövde/ ville ha. Är så glad att jag har honom. 

Tack tack tack älskling för att du är du<3 
P.S I love you


På upptäcktsfärd

Det har blivit väldigt mycket kista på bloggen nu men snart kommer de mer projekt som jag kan skriva om. Dock kommer jag nog inte bli lika personlig som jag alltid varit innan, de av personliga skäl. 

Nu tillbaka, åh jag är så mycket härligt som händer i mitt liv just nu! Framförallt har jag en underbar pojkvän som finns hos mig, kan det bli bättre? Ja faktiskt, vi har samma mål och planer i livet och våran framtid ser allt annat än mörk ut! Vårt förhållande tar stora kliv i höst och jag längtar såååå mycket! Alla negativa människor och tankar är som bortblåsta och många problem är så små så små, ett problem är kanske som störst när man står ensam men som två finns det nästan inget som inte går att lösa! Tillsammans är vi starka och ska övervinna allt :) tänk att jag trodde mitt liv var slut för lite mer än 1år sedan. Och nu lever jag mer än någon annan och livet är fantastiskt! 

Jag räknar dagarna
// Sabine 




Maskar, möss och färdigheter

Min kista är klar! Eller egentligen har den varit klar ett tag men jag har inte orkar gå in och skriva de! Måste faktiskt säga att efter hur fruktansvärt lite jag skriver så är jag impad över hur många som läser min blogg! Kanske är det kul att läsa om mitt liv. Men men tillbaka till kistan, den är klar alla detaljer är målade och den är rengjord! Ska skura den med såpa när den kommit på sin riktiga plats och även fylla den med tvål så att sängkläderna luktar fräscht! Och till hur det blev med den "spruckna" färgen så är det bara lite lite sprucket men jag tycker de är charmigt. Kistan har även små små maskhål som är övermålade men vissa syns fortfarande. Som sagt charm! Sedan är den ju taskigt att stänga in alla mina maskar så att dom måste äta nya hål. Skämt såklart då det inte finns kvar några maskar där inne. Den har även ett litet mus hål i bottnen, men det syns inte från utsidan! Däremot blir det ju lufthål ;) den har ju ändå stått och samlat damm på en vind i typ for ever! Något Peter fick mig att göra var att behålla insidan som "original" vilken jag är väldigt nöjd med. Tumme upp till min man! Här kommer lite bilder på maskhålen och lite annat! 
*bilden på maskhålen är från ett tidigare tillfälle därav bara målad en gång
// Sabine





Detaljer

Nu har jag målat allt järn svart, har även målad locket på kistan en gång till då det är där sprickorna är som värst. Så egentligen så ska det bara på lite lite svart färg till på handtagen för kom inte åt allt när jag inte kunde "fälla" ner dom. Sedan är jag klar, med målningen då. Kistan ska sedan tvättas invändigt med lite sopa och så. Här kommer lite bilder och även på alla tre färger som jag använt mig av. 









Gammalt blir nytt

Håller på med ett litet projekt till mitt och Peters nya sovrum, jag har en bild i hur det kommer se ut och bli och då faller även inredning in på ett hörn , såklart! När Peter flyttade från sin farmors gamla gård så sparades de en gammal blå kista för eventuellt en senare renovering. Jag visste ju precis hur jag ville fixa till den och hur den ska stå och även användas till. Jag kan inte tänka en sak i taget utan jag har alltid en hel bild i huvudet om hur allt ska bli eller se ut eller placeras beroende på vad det är för ting. Därför hade jag redan en lång plan om huruvida denna kista skulle komma till användning och hur den skulle renoveras innan osv osv. Vi var ju inte ens pojk eller flickvän vid denna tiden, det var häller inte planerat. Men som sagt, jag kan inte låta bli och tänka så. Den följde med iallafall. Sedan blev de ju som tur va vi två och nu har vi höga, förväntansfulla tankar i huvudet och planerar stora utmanande framtidsplaner ihop. Och jag själv funderar och planerar runt de nya sovrummet och då kom det ju väl till pass att fixa till den gamla blå kistan. 

På den tiden som denna kista gjordes eller kanske något senare, vad vet jag. Så målades den blå, däremot va nog färg lite dyrt på den tiden för ryggen på kistan blev aldrig målad. Kanske va det en kostnads fråga eller kanske en fråga om snålhet. Men eftersom denna kista antagligen bara blev ståendes på samma plats mot en vägg så förstår man ju kanske anledningen. Nuförtiden ska väl baksidan vara lika flådig som framsidan även om den aldrig syns. Men men jag tänkte förklara lite va jag gjort och först tvättade jag kistan med målartvätt (tror jag de hette) sedan slipade jag ner hela kistan, höll även på att elda upp hela mig, dock var det bara slipmaskiner som brann upp ;) därefter grundade jag kistan med en vit grundfärg.
Därefter målade jag med en halvblank lackfärg, en och två gånger. Jag har även stött på ett liten problem, när jag grundat med första färgen så liksom "sprack" färgen uppe på ena sidan av locket. (Se bild) 


Jag förstod dock inte varför och tänkte att de nog går bort efter första målningen med vanlig färg. De gjorde de såklart inte och jag började luska lite i var felet låg och vi kom väl fram till att de antagligen var en det oljebaserad färg under, alltså den blåa färgen och denna färg vill då tränga sig upp. Men jag hade ju hunnit måla lager nummer två också och det sprang mindre och mindre. Nu är det bara några få sprickor och jag tror faktiskt inte jag ska göra något åt de. Alternativet va att lacka hela kistan med en vattenbaserad färg sedan måla igen med den färgen jag redan målad två gånger med. Jag har nog bestämt mig gör att inte göra de eftersom man upplever den lite sliten, de får den att framstå som använd och gammal, vilket den är och då tycker jag den får tillbaka en viss charm från när den va orenoverad. Och hela grejen är jj att det är en gammal använd kista, återanvänd. Därför ska jag nu lägga tiden på att måla detaljerna svarta, alltså gångjärn och fyra spikar. Tänker uppdatera om kistan tills den står på plats i sovrummet. Men än så länge bor den i verkstaden. De sista bilderna är på kistan när den var målad i grundfärg och på lite detaljer som ska bli svarta samt på färgen jag använder mig av. (Inte grundfärgen.)