Garderob- check

I går målade Ulli om garderoben och idag målade jag den en sista gång så just de projektet tog inte så jätte lång tid men nu är det klart iallafall! Vitt och fint blev de. Dock tänker jag inte måla om golvet för känner inte att de behövs eftersom de bara är en garderob och vill inte lägga allt för mycket tid på den. Känner väl att det hade blivit lite snyggare med målat golv med men ah, med lite vit färg blev det ju hur snyggt som helst ändå! Tänk va lite färg ändå gör! Här kommer lite före och efter bilder! 












Det blev en liten Vanja

Vi har haft några namn på tungan och känt oss fram nu den första veckan, namnet vi nu valt hade vi nästan klart innan hon kom, sedan kom lite namn i vägen för oss så vi fick fundera lite. Det blev iallafall en liten Vanja. Och hon är verkligen sitt namn nu. Lilla Vanji!   

Här är hon i husses trygga famn och även i mattes! 




Valp hage

Tänkte visa några bilder på valp hagen :) Noa kom med på ett hörn! 





Sovrum

Renoveringen fortsätter, kommer nog gå i rekord fart nu när P har semester! Köket har vi haft en som ritat på och även fått en skiss som vi är nöjda med! Nu ska vi bara hitta och pussla ihop ett kök :) sovrummet går frammåt, efter att ha rivit ut golvet återstod de ju att få ut all sand/betong/kalk "grus" som varit som någon form av ljud isolering under golvet. Sjukt trist jobb men nu är det gjort! Nu börjar de som P sa va det roligaste nämligen bygga upp ett nytt rum. Märker ju hur olika vi ser på allt, jag tycker inredningen kommer va det bästa ;) men men Ena sidan ska få upp en ny vägg, längre in än den förra och utan vind. Motsatt sida ska va som den är. Golvet ska snart på med! I morgon ska murstenen tvättas och lite så! Jag ska försöka hinna med att börja måla i en garderob som kläder ska in i. Dock är det svårt att komma ifrån med en valp i fokus hela tiden! Haha men det går väl! 
Nu bilder 




Svamp- Karl Johan

I fredags vaknade vi tidigt kl 7, så vad gör man inte som matte då? Jo man pallra sig upp och på med frilufts kläder och ut i skogen, dock bara med Lill tjejan då Noa ibland behöver egentid och hon måste lära sig att spendera tid själv i skogen. Vi var ute i två timmar och hittade några Karl-Johan svampar! Hon var super duktig och hängde snällt med hela tiden! Kan Ju säg att någon sov rätt bra resten av dagen typ sedan, bara vaken små perioder! Fina valp! 
Såhär mysigt va de iallafall! 







Vovve

I morgon har vi haft vår fina valp i en vecka. Tiden går fort och man märker att hon växer! Första nätterna va det jätte pipigt och jobbigt sedan har det blivit bättre och bättre. Nu piper hon framåt morgonen och då går vi ut och kissar. Dock märker man att hon håller sig bra på dagen och man behöver ej kuta ut så fort hon vaknar (på dagen) dock måste man de på morgonen annars sker det små olyckor. Men nu väntar jag lite när hon vaknat mitt på dagen och går sedan ut och så kissar hon. Skulle hon pipa går vi ju ut direkt. Och sover de gör hon inprincip hela tiden. Vi busar lite och sedan sover hon och så är det dags för mat och sedan sover hon. Det går jättebra med Noa också! Han är så duktig och faktiskt lite för snäll. Hon är en riktig tuffing och biter honom lite väl hårt ibland och han accepterar de. Dock märker man att han vill vara ifred, han vill stanna ute själv när vi går in och han vill ligga ifred inne. Och space försöker vi ge honom så mycket vi kan, eftersom vi bor i byggkaoset i huset har Valpisen fått en hage och har även en canvas bur där inne. Hon trivs där och när vi märker att hon är överträtt stänger vi bara in henne i buren och så sover hon gott! Och de gör även att när hon är i hagen är Noa ifred. Eftersom hon också är väldigt bitig så är det svårt att ha henne lös i hela huset, hon äter på allt och härom dagen tittade jag bort när jag skar falukorv och då bet hon sönder samt rev ut stoppningen i Noas korg! En annan gång hittade jag mobil laddaren i munnen på henne. Därför vågar jag knappt ha henne själv springandes här inne. Förutom när jag ha koll vill säga. Är ju inte alls van vid bitandet och allt gny, Noa gjorde ju mig bortskämd med snällhet och lugn. Dock är det roligt att ha valpen och se en helt annan individ utvecklas. Hon är ju "smart" det märker man, hon listar ut saker oftast hyss som Noa aldrig skulle gjort själv, han är lite "trög" på de sättet! Noa ser ju inte saker på de sättet, ex: gör jag si så får jag fördel av de. Noa bara gör och får oftast aldrig fördel av de han gör! Något som med är speciellt med tösen är att hon är väldigt kärvänlig, hon ska upp i allas knä och vill hela tiden gosa och få kli på magen. Sätter sig någon och ska klappa sätter hon magen till direkt! Samma sak som om jag sätter mig på golvet och ska leka så vill hon hellre ligga i knät än att busa! Busa gör hon med Noa ute på gården sen ;) 

Valp tiden går sjukt fort! Hade glömt hur fort den går! Igår blev tösen hela 3 månader! Fina fina tjej! 







Gonczy polski

Lill tösen är här! Igår hämtade vi hem våran valp, en jakthund av rasen gonczy polski som är en polsk stövare! Resan hem gick jättebra förutom att halva Halland har översvämning. Men Tösen gnydde lite första taget men sedan däckade hon och sov! Väl hemma möttes hon av Noa och de var till en början inte alls populärt, men de förstår väl jag, träffa No nyvaken för första gången! Men sedan fick dom va ihop i hallen hela kvällen och i morse va Noa hennes bästa vän! Noa har dock tröttnat på att vara valp vakt och vill nog att hon ska åka hem igen ;) första natten gick vi ut en gång för så råkade jag väcka henne när jag skulle kissa! My bad ;) vi får väl se hur andra natten går! Håller tummarna på att hon inte behöver gå upp förena kvart över fem när hundarna ska på morgon promme!




Träning och hälsa

Precis när jag skulle ta tag i motionen och börja springa igen så pajade min fot, är inte de typiskt? Och i två veckor nu har jag inprincip inte kunnat gå mer än de vanliga hemma och sista veckan klarade jag att jobba. Men varje kväll när  jag tar av skenan så värker foten. Att man kan trampa så snett.. 6 veckor kunde foten värka och göra ont sa läkarna, och jag som redan är så rastlös att jag dör!! Så därför gick jag ut och gick en längre runda med hunden idag 5kilometer, efter halva rundan gjorde de sjukt ont och sedan svullnade foten upp igen och nu gör den jätte ont. Målet från början va att träna upp knäna och börja springa igen, nu ska jag reparera foten och sedan knäna. Tråkigt! Några extra kilo hade liksom inte varit så dumt att tappa om man säger så. Nu får jag snällt sitta still och vänta. När jag väl går normalt igen ska jag ta tag i detta. Och nästa månad investera i ett par ordentliga "walking" skor och när det är dags för löpning ska även dom skorna bytas ut. Och mina inlines får nog stå på hyllan till nästa vår för dom lär jag ju inte få på fötterna detta året. 
Så sjukt taggad och ändå så sjukt Depp på samma gång. 
Snälla fossing sluta värka. 
 

När jag va hos läkaren med foten bl.a.








Gavel nästan färdig!!

Nu är gaveln snart klar, den ska målas någon gång till men nu är det iallafall rätt färg! Dock har inte vädret varit på våran sida! Regn regn regn. Och om vi flyttar upp till sovrummet så har vi knackat fram all tegel och så har vi börjat ösa ut sten/grus som är lagt under golvet som någon form av isolering eller ljud dämpning! Så där går det med framåt! Köket är även planerat och en ritning håller på att göras! Spännande spännande! Eventuellt flyttar vi in i huset i helgen, men sovrummet kommer såklart inte bli klart till dess. Först va de ju planen men eftersom tiden inte räckte till förlängde vi de målet. Ikväll kommer tiden gå åt till att laga en bil, varför finns det inte mer tid på dygnet? Längtar tills allt är klart! 




Sakta men säkert

Sovrummet fortsätter förvandlas! Först ska det brytas ner för att sedan kunna bygga upp de igen! Haha. Nej men vi skulle egentligen haft sparat de gamla trägolvet som va under plastmattan och slipat de, sedan lyckades Peter ha sönder en bräda och insåg att det inte va någon som helst isolering under. Så han ville ha gjort de rejält så nu har han köpt nya golvplankor och rivit ut heeeeeela golvet. Så ja lite extra jobb har vi tagit till oss men Gud så fint det kommer bli!! Igår skulle vi haft målat mer på på gaveln men det spö regnade nästan hela eftermiddagen! Sedan när vi väl nästan hade en bra plan i huvudet om hur vi ville ha de i sovrummet fick vi fram en del av skorstenen och helt plötsligt ska vi ha fram den fina teglen bakom all tapet! De är ju så sjukt snyggt med tegel så jag vill även ha fram den på bottenvåningen! Men NU har vi nog en bra plan över hur sovrummet ska se ut! Hoppas bara vi hinner i tid och så. Bara vi får fixat de så vi kan flytta in och sedan fortsätta med alla miljoner projekt! 

Håll ögonen öppna
Fortsättning följer 







Sovrummet

Vårar projekt är just nu sovrummet och gaveln på huset. Allt har blivit lite mer stressat och tidsbestämt av olika anledningar på sovrummet ska vara klart om 11 dagar för då ska vi ha flyttat in där. Gaveln har vi fyra brädor kvar på sedan ska den målas grå och vit! Sovrumsprojektet ska nog inte ta allt för lång tid då vi planerar och klurat på de länge. Som jag har sagt innan så har ju min kista varit inräknad längd i möbleringen. Idag och igår har vi rivit ut golvet i rummet och rivit en vägg. Så det går framåt, i morgon kommer förhoppningsvis golv brädorna. Jag ska dock jobba imorgon efter en tids sjukskrivning för en illa stukad fot! Hoppas på en bra dag! Här har ni iallafall lite bilder från idag och igår på sovrummet. 











Försenade uppdateringar

Hund kojan, den är nästintill klar, det sista va ju att måla och även skruva fast gavelbrädorna. Den har ju hamnat lite på sniskan nu när det stora projektet har börjat. Huset. Så även bord och stolar. Men det ska bli klart och de kommer bli klart. Dock har vi en nedräkning på 15 dagar, och på 15 dagar ska hela gaveln plus sovrummet va klart. Därför fokuserar vi på de! Däremot står hundkojan på tomten nu så de är ju iallafall något! Haha. Bytte ju mobil mitt i allt så många bilder ligger kvar på den, jag skickade över några på kojan som jag lägger in nu, typ från början till målad koja, sedan kommer jag göra en sista uppdatering när den står på plats. 
 











Noa som kastrerad hanhund.

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så har ju Noa blivit kemisk kastrerad. Dvs att pungen liksom förtvinar och läggs i "viloläge". Det tar ungefär en månad för implantatet att börja värka och de har nu gått 1 månad och 7 dagar. Alltså behöver de inte vara i sitt fulla effekt än, men de vi har märkt är att han har lugnat ner sig mot hundar/tikar. Han kissar längre och inte lika mycket skvättkissar på promenaderna. Överlag har han lugnat ner sig. Testiklarna i pungen har krympt ;) och detta kan nog vara ett av de bästa besluten. Nu behöver vi Inte oroa oss när tiken kommer. Många har undrat varför jag kastrerar en så fin hanhund, och folk tycker de är synd, men varför är de synd? Möjligen för att han kanske tappar lite av de naturligt ståtliga hos hanarna. Men vad gör utseendet egentligen? Noa slipper nu behöva bry sig om andra tikar och vi slipper hålla hundarna i sär vid löp. Noa kommer aldrig då bli pappa för han har väldigt många typiska retriver sjukdomar som jag aldrig vill avla vidare på eller ens önska att någon annan hade behövt ha på sina hundar. Jag uppfattar att Noa är mer harmonisk nu imed kemisk kastrering och oavsett hur han ser ut så tycker vi (jag och Peter) lika mycket om våran Noa för de. Jag hade hoppats på att fler djurägare och uppfödare hade tänkt lite mer på djurens bästa i alla lägen istället för att tänka egoistiskt. 
 
Noa är en glad och lycklig labrador i sina bästa år (3) !