Bord + stolar

Tänkte skriva lite om projekt vid sidan om hundkojan, jag lyckades ju bestämma mig för att renovera vårat köksbord och stolar! Det är ett sånt gammalt bord som kommer hålla i alla evighet! Och jag tänkte att istället för att köpa ett nytt som ändå aldrig håller så kan jag ju slipa ner och måla. Så igår slipade jag ner och idag målade jag första gången, tror dom kommer behöva målas två gånger. Tänkte först jag skulle gjort en stol per dag denna vecka men eftersom jag jobbar kväll idag så får jag helt enkelt göra två i morgon! Eller hur ;) vill bli klar innan måndag nästa vecka, vilket knappt kommer gå men jag och P får väl hålla på länge om kvällarna! Var ju och köpte färg idag och var helt inne på att betsa i vitt men så sa han i färgbutiken att man även kunde måla med panellack. Skillnaden är att betset är lite gulare i färgen medan den andra är vitare. Plus att hade jag betsat skulle jag ändå fått lacka över en gång till. Så jag valde panellack! Dock måste jag ändå måla två gånger för att se ska bli vitt! Hoppas nu att det blir bra! Annars får jag väl helt enkelt måla de vitt med en täckande färg. Tycker det är jul att förnynna gamla slitna saker. 

Får se om detta blir bra eller ej





Nu ser det ut som ett hund hus

Igår var det typ årets varmaste dag! Jag och sambon fixade med hund kojan hela dagen och jag började ju även med bordet och stolarna. Nästan all frigolit är på plats, vi fick fixa lite annat emellan så vi kunde inte lägga i all! Plus att det fick bli en runda till bygg Max för mer material! Härligt va det iallafall att vara hemma med fint väder och ute hela dagen! Känns som att vi fick gjort mycket! Dock var det nästan för varmt för Noisen stackarn! Det är alltid lurigt vid varmt väder med hundarna! Mycket vatten och ska man leka så kan man ju använda vattenspridaren eller slang! Här kommer iallafall lite bilder från igår! 








Det går framåt

Vi har faktiskt kommit ganska långt ned hundkojan nu! Vi har reglar hela så nu är stommen klar och idag ska vi såga till isoleringen (frigolit). Åh vad jag längtar tills vi får den på plats och hundarna har flyttat in :) den är rätt så rejäl våran hundkoja, kanske lite för rejäl men om man tänker att den ska hålla i många många år så kanske det inte alls är fel!! Vi höll på med detta hela kvällen igår och ska fortsätta Idag! Så enligt mig går det fort framåt! Jag har ju lyckats komma på att jag vill slipa ner köksbordet och betsa de vitt, så jag hade behövt börja med de nu med egentligen! Vill få alla små projekt gjorda innan alla stora tar vid om bara ett litet tag, dock känns det som att dom små projekten aldrig tar slut! Haha jag hittar nya hela tiden. 

Aja det löser sig! Här kommer bilder från igår. 




Och så en bild från idag!




Dog house

Igår började vi på hundkojan! Vi hade inte mycket material men de vi hade började vi på, vi mätte ut storlek och funderade på hur vi skulle bygga den! Idag ska vi handla brädor och fortsätta bygget :) 

Bilder!








Hanhund blir kastrat

Igår åkte jag med Noa till veterinären för att göra en så kallad kemisk kastrering. Det går till så att han får ett inplantat i nackskinnet och de gör då att hans testiklar läggs i "vilo läge" och därför kan han inte bli pappa under den perioden (6månader) jag har valt att säga att han har "frozen balls" haha tycker de låter roligt! Testiklarna kommer även att krympa lite, Själva resultatet på beteendet kommer inte ses förens om kanske en månad eftersom det är första gången han får detta. Vi ska se hur han blir och även så i framtiden ta bort testiklarna helt och därav göra en kirurgisk kastrering. Och eftersom den nya jycken kommer va en tik så blir det ju inte hållbart att sära på dom hela tiden vid löp. 

Igår hos veterinären så skötte sig Noa exemplariskt! Tumme upp! Han sa inte ett ljud när hon tog fram den gigantiska nålen. Hehe vår duktiga fina kille! 

Sedan lite nya projekt!! 
Jag och min sambo ska bygga en hundkoja! Ska bli så kul! Kommer skriva lite om de projektet här på bloggen och även där kommer ni få se förvandlingen :) kistan är ju klar nu men inte på plats. Kommer en uppdatering när den står i sovrummet sedan med! Men nu till en hundkoja för två hundar i en hundgård som även ska byggas! 
Kommer bli kul! Den som väntar på något gått väntar ALLTID för länge, därför har Jag valt att sysselsätta mig med massor nu, dock måste Peter hjälpa mig med kojan för de klarar jag inte av själv :) 
 

Men men det va allt för nu! Här har vi två bilder på en pigg kille direkt efter veterinären igår och även en tröttis efter gårdagens aktiviteter! 
Team Noa<3